Spring naar de inhoud

Het begon allemaal als een vriendenkring. Het was zo een overweldigend succes dat de vriendenkring al snel is omgevormd naar een officiële vereniging. In 1952 werd de club opgericht en kreeg de naam Zwemvereniging Wetthra, afgekort ZVW.

In 2002 bestond ZVW 50 jaar. Ter ere van dit 50 jarig bestaan mochten twee bestuursleden van ZVW op 21 juli, Prins Filip en Prinses Mathilde in persoon ontmoeten. Sinds de 50ste verjaardag, draagt onze club de naam Koninklijke Zwemvereniging Wetthra. Op 11 augustus van dat jaar is die 50ste verjaardag gevierd. Vertegenwoordigers van de schrijvende pers, andere zwemclubs uit Oost-Vlaanderen, de Vlaamse-Zwemliga, de Koninklijke zwembond, de huidige leden en een aantal ex-leden van ZVW werden uitgenodigd.

De leiding van KZVW is samengesteld uit een mix van administratieve, sportieve, oudere ervaren en jongere gemotiveerde krachten. Iedereen goed in zijn eigen ding. Deze vereende krachten van KZVW tracht de jeugd te begeleiden en te motiveren om deze mooie en gezonde sport op een goede manier te beoefenen. De allerkleinste leren wennen aan het water. De iets grotere leren hun eerste slagje aan. Nadien kunnen zij in de zwemclub van KZVW meerdere slagen aanleren. KZVW tracht de meest gemotiveerde jongeren te selecteren en geeft ze de kans om zich te bewijzen als competitiezwemmer. De competitiezwemmers van KZVW worden wekelijks door onze trainers begeleid en de laatste nieuwigheden van de zwemsport aangeleerd. De inzet van het trainersteam en de begeleiders van KZVW wordt regelmatig beloond. De competitiezwemmers behalen regelmatig goede resultaten. In alle limietcategorieën (A,B,C) hebben we zwemmers.